အင္တာနက္မွာ ရွာဖတ္ၾကည့္လုိ ့ ကၽြန္မသိလိုက္ရတာ တခ်ိဳ ့ပါ။ Citrus Fruit ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားကို Orange လို ့ေခၚတယ္လို သိရတယ္။ အေစ့ပါတယ္၊ မပါတာ၊ အရြယ္အစား။ အေရာင္ ၊ ခ်ိဳတဲ့ အရသာ၊ ခ်ဥ္တဲ့ အရသာ စတာေတြြေပၚမူတည္ၿပီး Orange အမ်ိဳးအစားကြဲေတြ အမ်ားၾကီးရွိတယ္ ဖတ္ရတာနဲ ့ ဘယ္လိုေတြလည္းလို ့ လိုက္ၾကည့္မိပါတယ္။
Clementines: the clementine is a seedless mandarin. [Wiki]
Kumquats: the kumquat is like a citrus fruit and has an edible skin. It is the most well known of the sort fortunella which is closely related to Citrus. [Wiki]


Mandarins: type of small orange with loose skin. The mandarin got its name because it was exploited by high-ranking government officials in China (mandarins). [Wiki]


Minneolas: are a crossing between a tangerine and a grapefruit and can be recognized by "the little nose". Can be peeled manually. Is a type of Tangelo, a minneola is a specifically marketed tangelo.


Orange မွာ Blood Orange ဆိုၿပီး ရွိေသးေၾကာင္းသိလိုက္ရတယ္။ California က Blood Orange ထြက္တယ္သိရတယ္။ Blood Orange မွာလည္း the Tarocco (native to Italy), the Sanguinello (native to Spain), and the Moro ဆိုၿပီး အမ်ိဳးအစားကြဲေတြရွိ ေၾကာင္းသိရပါတယ္။ [Wiki]



ဒီအသီကို UK မွာဆို satsuma, Japan မွာဆို mikan, Africa မွာဆို naartjie နဲ ့ Canada မွာဆို mandarin or tangerine လို ေျပာၾကတယ္သိရတယ္။ United States မွာေတာ့ satsumas ကို tangerines လိုသာ ေခၚဆို ေရာင္းခ်တယ္လို ့လည္းသိရပါတယ္။


Tangerines: a tangerine is an orange-red mandarin with a particular citrus taste. Can be peeled manually. [Wiki]


Uglis: a specific kind of tangelo, easier to peel. A crossing between a tangerine, a grapefruit and an orange. Looks really ugli and sometimes has brown spots. Can be peeled manually. [Wiki]


တျခား မ်ိဳးကြဲေတြလည္း ထပ္ရွိႏိုုင္ပါေသးတယ္။ ဒီထဲက အသီးေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားကို တခါမွ မစားဖူးေသးဘူး။ လိေမၼာ္သီးလို ့သာ ကၽြန္မ သိခဲ့တဲ့ ဒီအသီးအမ်ိုဳးကြဲေတြကို အခြင့္အေရးၾကံဳရင္ေတာ့ ဘယ္လို အရသာေတြရွိလည္းသိရေအာင္ စားၾကည့္ဦးမယ္ စိတ္ကူးတယ္။
Other Related Link:
The Fruit Pages
MSN - Encyclopedia (Orange)
No comments:
Post a Comment