Pages

October 13, 2008

Imperial Bak Kut Teh

ဒီေန ့ တနလၤာေန ့.. မေန ့(တနဂၤေႏြေန ့). ေန ့လယ္စာ စားၿပီးကတည္းက အိပ္လိုက္တာ ညစာပါ လြတ္သြားတယ္... ဘယ္လို ဘယ္ႏွယ္ေၾကာင့္ ဒီေလာက္ထိေအာင္ အိပ္ႏိုင္သြားသလဲ စဥ္းစားမရဘူး.. အံ့ၾသဘာရဲ့..

ဒီမနက္ အလုပ္ေရာက္မွ မေန ့က ညစာ နဲ ့ ဒီေန ့မနက္စာ ေပါင္းစား ျဖစ္သြားတယ္။ စားလိုက္တဲ့ မနက္စာ မ်ားသြားလို ့ လား၊ မေန ့က အိပ္ထားတဲ့ အရွိန္မေသေသးလို ့လား မသိဘူး တမနက္လံုး အိပ္ခ်င္ေနတယ္။ အလုပ္ေလး လုပ္လိုက္ စာေလးဖတ္လိုက္ နဲ ့ ၁၂ နာရီ ထိုးတာေတာင္ သတိမထားမိ လိုက္ဘူး။ ထမင္းသြားစာဖို ့လာေခၚတာကို မလိုက္ေတာ့ဘူး ျငင္းလိုက္တယ္။ အစာမစားခ်င္ပဲဲ အိပ္ခ်င္စိတ္ပဲ ရွိေနတယ္။ ေနာက္ဆံုး ဒီတိုင္းထိုင္ေနလို ့မျဖစ္ဘူး တစ္ခုခုစားမွ ျဖစ္မယ္ေတြးမိတာနဲ ့ ၁ နာရီေလာက္မွ ထမင္းစားထြက္ျဖစ္ခဲ့တယ္။ မိုးကလဲ နည္းနည္ အံု ့ေနတယ္။ လူကလည္း မလန္းဘူး။ ထမင္း မစားခ်င္ဘူး။ ဒါနဲ ့ ပူပူေလာင္ေလာင္ တစ္ခုခုစားမယ္ ဆံုးျဖတ္ၿပီး Bak Kut Teh သြားစားျဖစ္ခဲ့တယ္။
Spare Ribs Soup + Rice
စားလို ့ေကာင္းတယ္။ ဟင္းရည္က ပူပူ၊ အသားဖတ္ေတြကို ငရုတ္သီးေလးနဲ ့စားလိုက္ေတာ့ လူပါပြင့္သြားၿပီး အာေတြလွ်ာေတြ ပူသြားလို ့ အေအး ၁ ခြက္နဲ ့မ ေလာက္ပဲ ၂ ခြက္မွာ ေသာက္လိုက္ရတယ္။ အဲဒီဆိုင္က ငရုတ္သီက အေတာ္ေလး စပ္တယ္။ စားတိုင္း မ်က္ရည္က်လုနီးပါး မေနႏိုင္ မထိုင္ႏိုင္ျဖစ္ေအာင္ စပ္တယ္။ ဒါလည္း အမွတ္မရွိဘူး စားတာပဲ။ တျခားေနရာမွာသာ ငရုတ္သီး သိပ္မစားျဖစ္တာ၊ စားရင္ေတာ့ ငရုတ္သီး အျမဲစားျဖစ္တယ္။ အဲလို စားမွ အရသာရွိတယ္ ထင္တယ္ေလ။

ဒီဆိုင္မွာ သူငယ္ခ်င္းေတြနဲ ့သြားစားရင္ သူတို ့ေတြက Lunch Set ကို မွာစားေလ့ရွိတယ္။ လာစားသူ ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား ကလည္း Set Meal ေတြပဲ မွာစားၾကတယ္။ ကၽြန္မက Set Meal မွာပါတဲ့ အီၾကာေကြး၊ မွိဳေျခာက္၊ ငံတန္တန္ တို ့ဖူးျပား ေတြကို မၾကိဳက္လို ့ ရိုးရိုးပဲ မွာစားေလ့ ရွိတယ္။ ရိုးရိုးမွာ စားတာနဲ ့ Set Meal နဲ ့က ေစ်းသိပ္မကြာဘူး။ ဒါေပမယ့္ ပံုမွန္ ဟာေတြက အသားပိုမ်ားတယ္။ Set Meal က အပိုပါ တာေတြ မၾကိဳက္တဲ့ အတူတူ အသားမ်ားတဲ့ ပံုမွန္ ဟာေတြပဲ မွာ စားျဖစ္ေတာ့တယ္။ Bak Kut Teh ကို ကၽြန္မသူငယ္ခ်င္းတစ္ခ်ိဳ ့က မၾကိဳက္ၾကဘူး။ ကၽြန္မကေတာ့ ပူပူေလာင္ေလာင္ အဆီမပါတဲ့ ဟင္းခါးမ်ိဳးေတြ ၾကိဳက္တတ္လို ့လား မသိဘူး အေတာ္ေလး ၾကိဳက္တယ္။ စားလို ့၀င္တယ္ ေပါ့ေလ။ ထမင္းမစားခ်င္တဲ့ အခါေတြဆို စားတတ္တယ္။ ျမန္မာအစားအေသာက္ဆုိ ရခိုင္မုန္ ့တီတို ့ ၾကာဇံဟင္းခါးတို ့ ၾကိဳက္တယ္။

ဒီပံုက ဟိုတစ္ခါသြားစားတုန္းက သူငယ္ခ်င္းရိုက္ထားတဲ့ပံု.. သူငယ္ခ်င္းစီက ယူထားတာ
Spare Ribs Soup ဒါမွမဟုတ္ Pork Ribs Soup တစ္ခုခုမွာ စားေလ့ရွိတယ္။ အဲဒီမွာ ၀က္သား၊ ၀က္သားလံုး၊ ၀က္နံရိုး၊ ၀က္ကလီစာ မ်ိဳးစံု (အူ၊ အသည္း၊ေက်ာက္ကပ္) အကုန္ ရွိတယ္။ ေနာက္ၿပီး ၀က္ျမွီး လဲရွိတယ္။ ၀က္ျမွီးကို သူငယ္ခ်င္း တစ္ေယာက္ မွာ စားဖူးလို ့သိေနတာ။ အဟား... အရင္ စလံုးေရာက္ခါစက Ox Tail Soup ရွိတယ္၊ ဒီကလူေတြ ၾကိဳက္ၾကတယ္ ၾကားဖူးတုန္းက အေတာ္ေလး အံ့ၾသသြားတာ။ အခု တခါ Pig Tail Soup..

ဒီေန ့ ပိုက္ဆံေပးဖို ့ ေစာင့္ေနရင္း ေဘး၀ိုင္းက ထသြားတာနဲ ့ လက္အၿငိမ္ေန ရိုက္လိုက္တာ။ အရင္အခါေတြက သူငယ္ခ်င္းေတြနဲ ့ စားေလ့ရွိတာဆိုေတာ့ အဲဒီဆိုင္က လူေတြ အဂၤလိပ္လို မေျပာတတ္တာကို သတိမထားမိဘူး။ ဒီေန ့ ပိုက္ဆံရွင္းမယ္လုပ္မွာ ဆိုင္ရွင္ တရုတ္မက ဘယ္ေလာက္က်တယ္ ဆိုတာကို တရုတ္လိုေတြ ေျပာတယ္။ ကၽြန္မကလည္း နားမလည္။ သူကလည္း အဂၤလိပ္လို Seven တစ္လံုးပဲ ေျပာတတ္တယ္။ ၁၀ တန္ ထုတ္ေပးတာကို တစ္ခုခု ထပ္ေျပာေနတယ္။ အေၾကြေတာင္းတာ ျဖစ္ႏိုင္လို ့ ရွိသမွ် အေၾကြ ခ်ျပလုိက္မွ ၁၀ ျပား ယူသြားၿပီး S$3 ျပန္လာအမ္းတယ္။ တကယ္က S$7.10 က်တာ။ တကယ္ပါပဲ။ မွာတုန္းက ခပ္လြယ္လြယ္ Menu က ပံုကို ေထာင္ျပလိုက္တာဆိုေတာ့ ကိုယ့္စကား သူနားမလည္၊ သူ ့စကား ကိုယ္နားမလည္တာကို သတိမထားမိလိုက္ၾကဘူးေလ ...
Imperial Bak Kut Teh
90 Circular Road
For Delivery , Please call 65344118

ဒီပိုစ့္ေရးရင္း Google ၾကည့္တာ အဲဒီဆိုင္က blogspot မွာ ဘေလာ့ ရွိေနတာကို ေတြ ့ရတယ္။ UpdateToDate ေတာ့ျဖစ္ေနဘူး။ ေစ်းက အဒီထဲက Menu ကထက္ S$1 ေက်ာ္ေက်ာ္ေစ်းတတ္ေနၿပီ။ အရင္က NTU students ေတြအတြက္ ေစ်းသက္သက္သာသာနဲ ့ Deliver ရွိခဲ့မွန္း ဘေလာ့ဖတ္မွ သိလိုက္ရတယ္။ အခုေတာ့ Deliver ကို ရပ္ထားတယ္။ ဘာလို ့လဲေတာ့ မသိ... Imperial Bak Kut Teh (Blogspot)

Lunch Set အေၾကာင္း ဓာတ္ပံုေတြနဲ ့ တျခားသူေတြ ေရးထားတဲ့ အေၾကာင္းေတြ ဖတ္ခ်င္၊ သိခ်င္တယ္ ဆို.
Imperial Bak Kut Teh in Japanese Bento Style
Imperial Bak Kut Teh, Circular Road
မွာ သြားၾကည့္ႏိုင္တယ္။ ဒီဆိုင္လည္း လူသိမ်ား၊ လူၾကိဳက္မ်ားတဲ့ ဆိုင္တစ္ခု နဲ ့တူပါတယ္။

Bak Kut Teh ဆိုလို ့ အမွတ္ရစရာ တစ္ခုက ... ဒီႏိုင္ငံေရာက္ခါစ Bugis Junction နားက Office မွာ အလုပ္လုပ္တုန္းကဆို အဲဒီနားမွာရွိတဲ့ Bak Kut Teh ဆိုင္တစ္ဆိုင္မွာ ခနခနသြားစား ျဖစ္တယ္။ အဲဒီတုန္းက ကၽြန္မ တူနဲ ့မစားတတ္ဘူး။ တူကို လံုး၀ မကိုင္တတ္တာ။ (အခုလည္း သိပ္မကိုင္တတ္ေသးပါဘူး)။ ဒီေတာ့ ဇြန္ နဲ ့ ခရင္း စားမွ စားလို ့ရတယ္။ ကၽြန္မ အျမဲမွာေလ့ရွိတာက Pig Trotter နဲ ့ Bak Kut Teh ။ ဘယ္ေတာ့မွ မေျပာင္းလဲဘူးေလ။ ထူးထူးဆန္းဆန္း ဇြန္ နဲ ့ခရင္း မွာ ေလ့ရွိလို ့လား၊ ခနခန လာစားတတ္လို ့ လား၊ မွာတိုင္း ဘယ္ေတာ့မွ မေျပာင္းလဲလို ့လား မသိဘူး အဲဒီဆိုင္က လူေတြ ကၽြန္မကို မွတ္မိေနတယ္။ ဟိုတေလာက လမ္းၾကံဳတာနဲ ့သြားစားမလားလို ့ၾကည့္တာ အဲဒီဆိုင္မရွိေတာ့ဘူး။ အခုေတာ့ တူနဲ ့ စား တတ္လာပါၿပီ.... ဟိုအရင္တုန္းက အမွတ္ရစရာ တစ္ခုေပါ့....

6 comments:

Anonymous said...

ေအးဗ်ာ ဒီပို႔(စ္)ေလးဖတ္ရတာ စကၤာပူကိုေတာင္ျပန္ သတိရလာတယ္။

ThuHninSee said...

yong tofuကိုေတာင္ သတိရသြားတယ္။
သူငယ္ခ်င္းနဲ႔ ထမင္းသြားစားတုိင္း
သူက အဲဒိ၀က္ေၿခေထာက္လားလက္လားဟင္းခ်ိဳနဲ႔ထမင္းစားတယ္
မမြန္က ၀က္သားမစားေတာ႔ yong tofuစားတယ္။

မုဒိတာ said...

၀က္သားေတာင္ျပန္စားခ်င္လာျပီ
အဟတ္

Nay Nay Naing said...

ဒူကဘာ >> အစားအေသာက္ရဲ့ ဆြဲေဆာင္ႏိုင္စြမ္းက အေတာ္ေလးၾကီးတယ္ေပါ့.

မမြန္ >> ေယာင္တို ့ဖူး ဆိုတာ ဘာလဲဟင္.. ၾကားဖူးသလိုလိုပဲ.. ဘာကိုေျပာမွန္းမသိဘူး..တို ့ဖူး တစ္မ်ိဳးမ်ိဳးလား.. ေနေန က ျမန္မာ ဆိုင္ေတြက တို ့ဖူးေၾကာ္နဲ ့ တို ့ဖူးသုတ္ပဲ စားတယ္.. ဒီႏိုင္ငံက တို ့ဖူး ေတြ စားေလ့ မရွိေတာ့ မမြန္ေျပာတာ မသိဘူး.. Google ၾကည့္ေတာ့လဲ ဟုိဟာလိုလို ဒီဟာလိုလို .. တုိ ့ဖူးပံုေတြ ေတြ ့တယ္.. ေသခ်ာ မသိရဘူး :(

မုဒိတာ ပြားႏိုင္ၾကပါေစ>> ဆိုတာျမင္လိုက္ေတာ့ စာေရးတဲ့ ေမတၱာဦး ကို သတိရသြားတယ္..
၀က္သား ကို အခု မစားဘူးေတာ့ဘူးလား.. ၀က္သားက စားလို ့ ေကာင္းပါတယ္..
ျပန္စားခ်င္တယ္ဆို ေအာင့္မထားနဲ ့ စားလိုက္..

ThuHninSee said...

ဒီမွာေလ..yong tofu
http://www.flickr.com/photos/girlyamy/2858437430/

Nay Nay Naing said...

သိသလိုလုိရွိသြားၿပီ..
အရြက္ေတြ... ဘာေတြ ကိုယ့္ဟာကို ၾကိဳက္တာေတြ ေရြးၿပီး ျပဳတ္ခိုင္းတဲ့ ဟာမ်ိဳးထင္တယ္..
အဲဒါမ်ိဳးဆိုရင္ေတာ့ လံုး၀ မစားဖူးတာ ေသခ်ာတယ္.. ခုခ်ိန္ထိ လည္း စမ္းစားၾကည့္ဖို ့ စိတ္ကူးမရွိေသးဘူး
ဒီလို က်န္းမာေရး အတြက္ သင့္ေလ်ာ္တဲ့ အစားအစာမ်ိဳးဆို မၾကိဳက္တာမ်ားတယ္ :D