Pages

October 21, 2008

Hock Lam Beef Noodles

ေန ့လယ္စာစားတဲ့ အခ်ိန္ ထမင္း မစားခ်င္၊ အစပ္ မစားခ်င္၊ ခပ္ရိုးရိုးနဲ ့ ျမန္ျမန္စားလို ့ရတာမ်ိဳး စားခ်င္တဲ့ အခါေတြမွာ Hock Lam Beef Noodles ကိုသြားစားေလ့ ရွိတယ္။ တျခားသူေတြအတြက္ အရသာ ေပါ့မလားမသိဘူး၊ ကၽြန္မ အတြက္ေတာ့ အေတာ္ေလး အဆင္ေျပတယ္။ အနံ ့၊ အရသာ သိပ္မျပင္းဘူး။ ဆိုင္အျပင္အဆင္ကလည္း သပ္သပ္ရပ္ရပ္၊ တစ္ေယာက္တည္း သြားစားလည္း ေၾကာင္ေတာင္ေတာင္ ျဖစ္မေနဘူး၊ ဒါနဲ ့ ခနခန သြားစားျဖစ္ေနတာပါ။

အဲဒီဆိုင္မွာ ေခါက္ဆြဲမွာမယ္ဆို ပထမဆံုး Soup လား၊ Dry လား၊ ေနာက္ၿပီး ဘယ္ေခါက္ဆြဲလဲ၊ ဘယ္ဆိုဒ္လဲ၊ ဘယ္လို အသားထည့္မွာလဲဆိုတာကို မွာရတယ္။ ေခါက္ဆြဲကေတာ့ တျခားပံုမွန္ဆိုင္ေတြလိုပါပဲ။ ဆိုဒ္ကေတာ့ Small, Medium နဲ ့ Large ဆို ၃ မ်ိဳးရွိတယ္။ အသားကေတာ့ Mixed လား၊ အမဲသားလံုးၾကီးပဲလား၊ အမဲသားစိမ္း အျပားေလးေတြ လွီးထားတာလာ၊ အူၾကမ္းထင္တယ္ ျပဳတ္ထားတာေတြ၊ အသားျပဳတ္ ထားတာေတြ၊ အမ်ိဳးမ်ိဳးပဲ။ order မွာတဲ့ ေရွ ့မွာ အသားေတြျပထားၿပီး ကိုယ္အေရွ ့မွာပဲ ထည့္တာဆိုေတာ့ တရုတ္လို မတတ္လဲ လက္ညွိဳး ညႊန္ၿပီး ထည့္ခိုင္းလုိ ့ရတယ္။ ကၽြန္မ အဲလိုပဲမွာေလ့ရွိတယ္။ အခုဆို အဲဒီဆိုင္မွာ အျမဲလာ စားေနၾကျဖစ္တာေၾကာင္ ဘာစားမယ္ဆိုတာ ေျပာေနစရာမလုိေအာင္ ဆိုုင္က သိေနၿပီ။ တခါတေလ ေျပာင္းလဲစားခ်င္မွသာ ေျပာရတာ ရွိေတာ့တယ္။
Hock Lam Street Beef Kway Teow: Traditional Teochew Recipe since 1911

ဒီဆိုင္က တျခားဆိုင္ေတြနဲ ့ယွဥ္မယ္ဆို ေစ်းၾကီးတယ္လုိ ့ ေျပာလို ့ရမယ္။ Small ကို S$ 5.50 ၊ Medium ဆို S$ 6.5 နဲ ့ Large ဆို S$ 7.5 ေပးရတယ္။ ဒီမွာ ေခါက္ဆြဲအျပင္ အမဲသာလံုး နဲ ့ ဟင္းရည္လို မ်ိဳးလည္း မွာလို ့ရတယ္။ ကေလးေတြ အတြက္လည္း Kid Meal ဆိုၿပီး ရွိတယ္။ အေအး ေစ်းၾကီးတယ္။ Lime Juice တစ္ခြက္ကို S$ 2.0 ေပးရတယ္။ အဲဒီဆိုင္မွာ စားရင္ ေနာက္ပိုင္းဆို အေအးမွာ မေသာက္ေတာ့ဘူူး။ ဒီဆိုင္မွာ ပံုမွန္ဆို ဆိုဒ္အေသး ေခါက္ဆြဲ တစ္ပြဲ စားတယ္။ တခါတေလေတာ့ Medium စားျဖစ္တယ္။ Large ေတာ့ တစ္ခါမွ မစားဖူးဘူး။ Soup မစားဘူး၊ Dry ပဲ အျမဲစားေလ့ရွိတယ္။ ၿပီးရင္ အနားက ေကာ္ဖီဆိုင္ ဒါမွမဟုတ္ အေအးဆိုင္မွာ သြားေသာက္ လိုက္တယ္။

အရင္ ဒီဆိုင္မွာ စၿပီး စားခါစတုန္းက အရြက္မပါေသးဘူး။ အခုေတာ့ ဘာရြက္မွန္းမသိတဲ့ အရြက္ကေလးေတြ ထည့္ေပးမယ္။ ခါးလို ့မၾကိဳက္ဘူး။ တခါတေလေတာ့လည္း အရြက္စားေပးရမယ္ဆို ၿပီး စားျဖစ္တယ္။ အဲဒီက ေခါက္ဆြဲျပင္မွာ အရမ္းျမန္တယ္။ ကိုယ္မွာတဲ့ ေခါက္ဆြဲကို ကိုယ့္ေရွ ့မွာပဲ ေရေႏြးနဲ ့ ထပ္ေဖ်ာတယ္။ ၿပီးေတာ့ အသားေတြ ထည့္ေပးမယ္။ အမဲသား အစိမ္းအျပားေလးေတြကို ေရြးတယ္ဆို ခနျပဳတ္ေပးတယ္။ ၿပီးရင္ Dry ဆို ေကာ္ရည္လို ဟာေတြ ထည့္လိုက္ေရာ။ Soup ဆို သူတို ့ျပဳတ္ၿပီးသား ဟင္းရည္ေတြ ထည့္လိုက္ေရာ။ ၿပီးရင္ ေျမပဲေထာင္းထားတာေလးေတြရယ္၊ ၾကံမဆိုင္လို အခ်ဥ္တည္ထားတာေလးေတြရယ္၊ နံနံပင္ နဲ ့ သံပရာသီးအျခမ္းေလးေတြ အေပၚက ထည့္ေပးတယ္။ ဒါပဲ။ သူတို ့ရဲ့ အသက္က ေကာ္ရည္ ဘယ္လုိစပ္သလဲနဲ ့ ဟင္းရည္ ဘယ္လိုခ်က္သလဲဆုိတာ ေပၚမူတည္မယ္ ထင္တယ္။
အခုေရးဖို ့ အင္တာနက္မွာ လိုက္ရွာရင္း ဘေလာ့တစ္ခုမွာ ဖတ္ဖူးတာ အဲဒီဆိုင္ရဲ့ အခု လက္ရွိ မ်ိဳးဆက္ ၄ ဆက္ေျမာက္ ဆိုင္ရွင္က ေအာ္ဇီက ဘြဲ ့ရ၊ S$10 K ရတဲ့ ဘဏ္တစ္ခုက အလုပ္ကို ထြက္ၿပီး မိဘလက္ရင္းၿပီးတဲ့ ဒီဆိုင္ကို လုပ္ေနတာဆိုပဲ။ သတိထားမိတာ ဒီဆိုင္က အလုပ္သမားေတြက ျပည္မၾကီးက တရုတ္ေတြ ထင္တယ္။ အဂၤလိပ္လို လံုး၀ မတတ္ဘူး။ Counter မွာ တခါတေလ ေတြ ့ရတဲ့ ဆိုင္ရွင္ကေတာ့ အဂၤလိပ္လို တတ္ပါတယ္။ တျခား အလုပ္သမား ေတြကိုေျပာတာ။ အမ်ားစုက လံုး၀ မတတ္တာ။ အဲဒီဆိုင္သြားရင္ သူတို ့က ထိုင္ခံုေနရာ ခ်ေပးတယ္။ လံုး၀ တရုတ္လိုပဲ ေျပာတာ။ ကၽြန္မကို မွတ္မိေနေတာ့ တခါတေလ စကားေတြ အမ်ားၾကီးလာ ေျပာၾကတယ္။ ဘာေတြမွန္း နားမလည္ဘူး။ ဒါေပမယ့္ မွန္းၿပီး ေခါင္းၿငိမ့္၊ ေခါင္းခါ၊ ျပံဳးျပတာ၊ Yes/No ၊ လြယ္လြယ္ကူကူ အဂၤလိပ္စကားတစ္လံုးတေလ ေျပာတာ လုပ္ျဖစ္တယ္။ တစ္ေယာက္တည္းသြားတဲ့ အခ်ိန္လာေမးရင္ တစ္ေယာက္တည္းလားေပါ့၊ တခါတေလ ကုန္ေအာင္မစားပဲ ထထြက္လာတဲ့ အခ်ိန္စကားေျပာရင္ စားမေကာင္းဘူး၊ ဘာညာေျပာတာ ေနမွာေပါ့။ အဲဒီမေရာက္တာ ၾကာရင္ မလာတာၾကာၿပီ၊ ဘယ္ေပ်ာက္ေနတာလဲေပါ့.. ဟားဟား.. ကိုယ္ဘာသာျပန္ၿပီး သင့္ေတာ္သလို ဆက္သြယ္ေျပာဆို ေနလိုက္တာပဲ။ အရင္ကဆို တရုတ္လိုမတတ္ဘူးလို ့ေျပာမိေသးတယ္။ ဒါလဲ တရုတ္လိုပဲ လာလာ ေျပာေနၾကေတာ့၊ ကိုယ္လည္း သင့္တာျပန္ response လုပ္လုိက္တာပဲ။ ကၽြန္မ ျပန္ၿပီး တံု ့ျပန္တာေတြ အမ်ားအားျဖင့္ မွန္တယ္။ မွန္တယ္ဆိုတာ ဘယ္လိုသိလဲဆို အတူသြားစားတဲ့ တရုတ္လိုေျပာတတ္တဲ့ သူငယ္ခ်င္းေတြကို ျပန္ေမးၾကည့္လို ့သိတာပါ။ သူတို ့က ေဘးကၾကည့္ၿပီး အံ့ၾသလို ့၊ ကၽြန္မကို ဟိုလူေတြ ေျပာတာေတြ ဘယ္လို နားလည္လဲ၊ သူတို ့ေျပာတဲ့ တရုတ္စကား တတ္လို ့လား ေမးတယ္။ နားမလည္ဘူး။ အေျခအေနနဲ ့ အမူအယာၾကည္ၿပီး ဘာျဖစ္ႏိုင္တယ္ဆိုတာ သိတာလို ့ပဲေျပာလိုက္တယ္။ တကယ့္ကို အမွတ္တရ ရွိပါတယ္။ ဘယ္ေနရာ ေရာက္ေရာက္ ဒီဆိုင္ကို ေမ့မွာ မဟုတ္ပါဘူး။

Hock Lam Beef (Website)

Far East Square (main branch)
22 China Street, Far East Sq, S 049564
Monday – Friday: 9.30am – 8.00pm
Sat, Sun & PH: 10.30am – 5.00pm

Upper Serangoon Branch
949 Upper Serangoon Road, S 534713
Monday: Closed
Tues – Friday: 5.00pm – 11.00pm
Sat, Sun & PH: 10.00am – 11.00pm

Hock Lam Beef Noodles နဲ ့ ပတ္သက္တဲ့ တျခားအခ်က္အလက္ေတြ သိခ်င္တယ္ဆို ဒီေအာက္က လင့္ေတြမွာလည္း ဖတ္ၾကည့္ႏိုင္ ပါတယ္။

Hock Lam Street Beef Kway Teow: Traditional Teochew Recipe since 1911
Hock Lam Street Beef Kway Teow - Yummy Yummy

6 comments:

ThuHninSee said...

:( တမင္မ်ား အၿငိဳးတႀကီးနဲ႔ ႀကံစည္ညွင္းဆဲေနသလားကြယ္။

Nay Nay Naing said...

အဲလို မဟုတ္ပါဘူးကြယ္ .. ခုရက္ပိုင္း အလုပ္ရွုပ္ေနေတာ့ တျခား ဘာမွ မလုပ္ျဖစ္ဘူးေလ.. သိပ္စဥ္းစားခ်ိန္မရဘူး ျဖစ္ေနတယ္.. အစားအေသာက္က မစားမျဖစ္ဆိုေတာ့ မွန္မွန္ စားျဖစ္ေနတာေၾကာင့္ရယ္ပါ.. :">.. ေနာက္ရက္ေတြ အစားအေသာက္အေၾကာင္း မေရးပဲ.. တျခားဟာ ေရးပါ့မယ္.. :D

စားခ်င္သူ said...

စားေသာက္ဆိုင္ေတြ ေၾကာ္ညာေပးတာ.. ေကာ္မရွင္ရလားဟင္... စားခ်င္လို္က္တာ.... စလုံးလာရင္ ဝယ္ေကြ်းမလား ..သိခ်င္တယ္..

khin oo may said...

:D

ThuHninSee said...

အစားအေသာက္ေတြ တင္ခ်င္တင္ပါဟယ္။ စတာပါ
အဲလုိတင္ထားေပးေတာ႔ ငမ္းရတာေပါ႔.. ေနာ္။ :P

Nay Nay Naing said...

ခုမွ လာမေခ်ာ့ပါနဲ ့..
စိတ္ေကာက္သြားၿပီ.. မတင္ေတာ့့ဘူး.. လို ့ ဘယ္ေျပာမလဲ.. :P
စားစရာပံုေတြ တင္အံုးမွာ :D