Pages

November 14, 2006

Cherry

ဘာရယ္မဟုတ္ပါဘူး၊ ဒီေန ့ ေစ်းဆိုင္သြားရင္း ေတြ ့လိုက္တဲ့ ခ်ယ္ရီသီးေလးေတြ စားခ်င္စိတ္ေပါက္လာလို ့ ဒီပိုစ့္ကို တင္လိုက္တာပါ။ ကၽြန္မ ရန္ကုန္မွာတုန္းက ခ်ယ္ရီသီး တစ္ခါမွ မစားဘူးခဲ့ပါဘူး။ ေက်ာင္းသြားတက္ေတာ့ အသီးေလးေတြ လွတာနဲ ့ ၀ယ္စားျဖစ္ရာကေန ႀကိဳက္သြားတာပါ။ ကၽြန္မ သူငယ္ခ်င္းေတြကေတာ့ ခ်ယ္ရီသီးရဲ့ အရသာက ဘာမွလည္း မထူးျခားဘူးဆိုၿပီး ထူးထူးျခားျခား မၾကိဳက္ၾကဘူး။ ဒါေပမယ့္ ကၽြန္မ ၀ယ္လာရင္ေတာ့ လာစားေပးၾက ပါတယ္။ ကၽြန္မကေတာ့ အၿမဲနီးပါး ၀ယ္စားျဖစ္ခဲ့တယ္။ ခုေတာ့ ဒီမွာ 100 g ကို 4 S$ နီးပါးေပးရတယ္ေလ။ ၀ယ္စားဖို ့ ဘယ္လိုမွ မတန္ဘူးရွင့္။ မတန္ဘူးသာေျပာတာပါ တခါတေလ စိတ္ကူးေပါက္ရင္ေတာ့လည္း ၀ယ္စားမိလိုက္ေသးတယ္။ ေစ်းႀကီးလို ့ အၿမဲေတာ့ မစားႏိုင္ေတာ့ဘူး။

ေနာက္ၿပီး ဟိုမွာ အိမ္ေရွ ့ေတြမွာ ခ်ယ္ရီသီးပင္ေတြ စိုက္ထားတာေတြ ့ရတယ္။ ကၽြန္မက သစ္ပင္ေတြကို စိတ္၀င္စားေတာ့ သတိေတာ့ ထားမိလိုက္တယ္။ ဒါေပမယ့္ အစကေတာ့ ဘာပင္ေတြမွန္းမသိဘူးေပါ့။ တခါမွ မျမင္ဘူးတာ။ ေနာက္ပိုင္း အသီးေတြ ပင္လံုးျပြတ္ေအာင္ သီးေနတာေတြ ့ရေတာ့ အရမ္း သေဘာက်မိတယ္။ စိတ္ကူးမိတယ္ တေန ့ေန ့ကိုယ္ပိုင္အိမ္ေလးရွိရင္ အိမ္ေရွ ့မွာျဖစ္ျဖစ္၊ အိမ္ေနာက္မွာျဖစ္ျဖစ္ ခ်ယ္ရီသီးပင္ တစ္ပင္ေလာက္ေတာ့ အနည္းဆံုး စို္က္ထားဦးမယ္လို ့။ ခုထိေတာ့ စိုက္ႏိုင္ဖို ့ လမ္းမျမင္ေသးပါဘူး။ အဲ့ဒီ အပင္ေတြ စိုက္ဖို ့ သူနဲ ့ ကိုက္တဲ့ ရာသီဥတု ရွိတဲ့ ေနရာမွာ ေနျဖစ္ခဲ့ရင့္ တစ္ပင္ေလာက္ေတာ့ အနည္းဆံုး စိုက္ျဖစ္ေအာင္စိုက္ၾကည့္ဦးမယ္။ စိတ္ကူးေတြေပါ့ေလ။

ခ်ယ္ရီသီးမွာ အမ်ိဳးအစားအမ်ားျပားရွိပါတယ္။ ကၽြန္မသိသေလာက္ေတာ့ Bing, Lapin, Montmorency, Rainier, Stella, Sweetheart နဲ ့ Van တို ့ပါ။ အဲ့ဒီထဲက Bing နဲ ့ Stella အမ်ိဳး အစား ခ်ယ္ရီသီးေတြကိုိ ကၽြန္မ အႀကိဳက္ဆံုးပါပဲ။ အဲ့ဒီ အသီးေတြက လွလည္းလွ ခ်ိဳလည္းခ်ိဳ ဒီတုိင္းစားလို ့လည္း ေကာင္းတယ္ေလ။ ခ်ယ္ရီသီးက ခ်ီဳတယ္ဆိုေပမယ့္ အမ်ိဳးအစားတိုင္းခ်ိဳတဲ့ အရသာရွိတာ မဟုတ္ပါဘူး။ တစ္ခ်ိဳ ့ ခ်ယ္ရီသီးေတြက ခ်ဥ္တဲ့ အရသာရွိပါတယ္။ Montmorency ဆို ခ်ဥ္တဲ့ အရသာရွိၿပီး ဟင္းခ်က္တာနဲ ့ pie လုပ္တဲ့ ေနရာေတြမွာ အသံုးမ်ားပါတယ္။
ဒီမွာ ကၽြန္မ စားခ်င္တဲ့ ခ်ယ္ရီသီးေတြ….

ဒါက ခ်ယ္ရီပြင့္ေတြ ....


ခ်ယ္ရီပင္၊ ခ်ယ္ရီပြင့္နဲ ့ ခ်ယ္ရီသီးေတြ အေၾကာင္း အေသးစိတ္သိခ်င္ရင္ေတာ့ wiki - cherry မွာ ဖတ္ၾကည့္လို ့ရပါတယ္။ ပံုေလးေတြလည္း ပါတယ္။

4 comments:

sisain said...

ခ်ဳိတာေတာ့နဲနဲျမည္းဖူးတယ္ဗ်။ ေကာင္းတယ္။ က်ေနာ္က သူ႔ရဲ့ အနံ႔ေလးကိုသေဘာက်တာ။ အဲဒီအသီးကို ေခၚရတဲ့နာမည္ေလးကိုက ခ်စ္စရာေလးဗ်။
(စကားမစပ္- မေန စပ္စုတယ္ေနာ္ ဟိဟိ)

dinga said...

အသီးပံုေလးက စားခ်င္စရာပဲ။ ျကိုက္္လဲ ျကိုက္တယ္။ ဒါမဲ့ ဒီတုိင္း စားရတာပဲ ျကိုက္တယ္။ အမ်ိဳးအစားေတြေတာ့ မသိ။ နီရဲရဲထက္ နီညိဳညိဳ အလံုးျကီးျကီးေတြ ျကုိက္တယ္။ ခ်ယ္ရီေတြက ေအးတဲ့ ေနရာမွာပဲ ေပါက္တာ ဟုတ္ဖူးလား။ ကုိယ္တုိင ္စုိက္ခ်င္တယ္ ဆုိရင္ေတာ့.. အင္း...ဟုတ္ေတာ့ ဟုတ္ေနပါျပီ..ဟိ။

Anonymous said...

ေနာက္တခါ ၀ယ္၇င္ေၿပာေနာ္..လာကပ္စားေပးမယ္

Nay Nay Naing said...

ကုိစစ္အိမ္… ကၽြန္ေတာ္က ေမးခြန္းေလး တစ္ခုပဲေမးမိတာကို ဘယ္နဲ ့စပ္စုတယ္ျဖစ္ရတာတုန္း။ စပ္စုတယ္ေျပာရင္ ထပ္ေမးမွာေနာ္… :P ( စကားမစပ္ ဟို ျမန္မာျပည္ရဲ့ ဆန္အိုးၾကီးလို ့ေျပာႏိုင္တဲ့့ ေဒသသူေလးနာမည္က ဘာမ်ားျဖစ္မလဲလို ့ စဥ္းစားေနမိတယ္ဗ်ာ.. )

Pthet .. ကၽြန္ေတာ္လည္း ဒီတုိင္းစားရတဲ့ အသီးမ်ိဳးပိုၾကိဳက္တယ္…အပင္စို္က္ဖို ့ၾကိဳးစားလိုက္ဦးမယ္.. :D

မမြန္.. ေနာက္တစ္ခါ၀ယ္စားရင္ (တိုးတိုးေလး) အေၾကာင္းၾကားလိုက္မယ္… ၾကားရင္လာခဲ့ေနာ္….