Pages

September 23, 2008

ပုဇြန္ ၀က္နံရိုး ေခါက္ဆြဲ

ဒီေန ့ သြားစားျဖစ္တဲ့ ေန ့လယ္စာ။ စားလို ့ေကာင္းၿပီး အလုပ္နဲ ့လည္း နီးတာေၾကာင့္ အဲဒီ ဆိုင္မွာ ခနခန စားျဖစ္တယ္။ အရင္ကဆို တစ္ပတ္ကို ၃ ခါေလာက္သြား စားျဖစ္တယ္။ အျမဲစားေလ့ရွိေတာ့ ဆိုင္ကလူေတြက မွတ္မိေနၿပီး မလာတာၾကာရင္ ဘာလို ့ေပ်ာက္ေနတာလဲဆို ေမးေလ့ရွိတယ္။ အဲဒီမွာ ေခါက္ဆြဲကို Dry နဲ ့ Soup ကိုယ္ၾကိဳက္တာ မွာလို ့ ရတယ္။ ကၽြန္မကေတာ့ Dry ပဲ စားေလ့ ရွိတယ္။ ေခါက္ဆြဲ အမ်ိဳးအစားလည္း ၄-၅ မ်ိဳး ၾကိဳက္တာ မွာလို ့ရတယ္။ Size ကေတာ့ Small/Medium/Larger ဆုိၿပီး သံုးမ်ိဳးရွိတယ္။ ပါတ့ဲ ေခါက္ဆြဲ ပမာဏက တူတူပါပဲ၊ အသား နည္းတာမ်ားတာသာ ကြာသြားတာပါ။ အသားကေတာ့ ပုုဇြန္၊ ၀က္သား၊ ၀က္နံရိုး ၾကိဳက္တာ မွာလို ့ရတယ္။ အဲဒီက ေခါက္ဆြဲက အရမ္း အစားၾကီးတဲ့ သူေတြအတြက္ဆို ၂ ပြဲေလာက္ စားမွ ၀ေလာက္မယ္ ထင္တယ္။ ကၽြန္မကေတာ့ ေခါက္ဆြဲတစ္ပြဲ နဲ ့ အေအးတစ္ခြက္ ဆို ေန ့လယ္စာ အတြက္ လံုေလာက္ၿပီ။ တစ္ခါတေလလဲ Black Carrot Cake တစ္ပြဲမွာၿပီး တျခားသူေတြနဲ ့ မွ်စားေလ့ရွိတယ္။ Black Carrot Cake ကလည္း စားလို ့ေကာင္းတယ္။ Carrot Cakeမွာလည္း အစပ္နဲ ့ ပံုမွန္ ၂ မ်ိဳး မွာလို ့ ရတယ္္။ အစပ္ဆိုေပမယ့္ သိပ္မစပ္တာေၾကာင့္ စားတဲ့အခါေတြမွာ အစပ္ပဲမွာ စားေလ့ရွိတယ္။ အဲဒီမွာ ေပါက္စီ၊ ၀က္သားေပါင္း၊ ၾကက္ဥနဲ ့ ခရုေၾကာ္၊ အီၾကာေကြးေက်ာ္ကို အခ်ိဳေရေတြစမ္းထားတာ ( ဘယ္လိ္ုေခၚလဲေတာ့ မသိဘူး၊ မၾကိဳက္လို ့ နာမည္ မမွတ္မိဘူး)၊ တျခား အေၾကာ္ေတြ ရတယ္။

ဆိုင္နာမည္ေရးမယ္ စဥ္းစားတဲ့အခါ စဥ္းစားမရဘူး။ တရုတ္နာမည္ဆိုေတာ့ မမွတ္မိေတာ့ဘူး။ ေမ့သြားၿပီ။ ေနာက္ေန ့မွ သြားျပန္ ၾကည့္လိုက္အံုးမယ္။ ဆိုင္က အေတာ္ေလးၾကီးေတာ့ ရွာရလြယ္ပါတယ္။ အဲဒီ Prawn Noodle ဆိုင္က နာမည္ၾကီးတယ္လို ့ ေျပာၾကတာပဲ။ ဖြင့္တာလဲ အေတာ္ၾကာၿပီ။ ေနရာက China Square Food Centre နဲ ့ လမ္းမပဲ ျခားတယ္။ China Square Food Centre အခု ပိတ္သြားတာ အေတာ္ၾကာၿပီ။ Renovations ေတြလုပ္ေနၿပီး Office Buliding လုပ္မယ္ ၾကာတယ္။ ဒီ ေခါက္ဆြဲဆိုင္ရဲ့ မ်က္ႏွာခ်င္းဆိုင္မွာ Toast Box လည္းရွိိတယ္။ အဲဒီ Prawn Noodle ဆိုင္က တစ္ေနကုန္ ဖြင့္တဲ့ ဆိုင္ျဖစ္ပါတယ္။


ဒီေန ့ေတာ့ ဗိုက္ဆာေနတာေၾကာင့္ ေခါက္ဆြဲတပြဲနဲ ့ မ၀လို ့ ေနာက္ထပ္ ေကာ္ျပန္ ့ေၾကာ္နဲ ့ ဘာေတြ မွန္းမသိတဲ့ အေၾကာ္ႏွစ္ခု ထပ္စားလိုက္ေသးတယ္။ ဓာတ္ပံုကေတာ့ ေခါက္ဆြဲ နဲ ့ အေအးကိုုပဲ ရိုက္ျဖစ္လိုက္တယ္။ ေခါက္ဆြဲေလး စားလိုက္၊ ၀က္ဆီဖတ္ေၾကာ္ေလး နည္းနည္းစားလိုက္၊ ပုဇြန္ နဲ ့ ၀က္နံရိုးကို ငံျပာရည္နဲ ့တို ့ၿပီးစားလိုက္၊ ငရုတ္သီး နီနီေသးေသးေလးေတြကို စားလိုက္တဲ့ အခါ စပ္သြားလိုက္၊ အေအးေလးေသာက္လိုက္နဲ ့ စားလို ့ အေတာ္ ေကာင္းတယ္။ ပံုမွန္ ငရုတ္သီး မၾကိဳက္ေပမယ္ လက္ဖက္သုတ္စားတဲ့ အခါနဲ ့ Prawn Noodle စားရင္ေတာ့ ငရုတ္သီး နီနီေလးေတြ စားျဖစ္တယ္။ မွတ္မွတ္ရရ ဒီဆိုင္က ေခါက္ဆြဲစားျဖစ္တာကေန ကၽြန္မ တူနဲ ့ နည္းနည္းစားတတ္လာခဲ့တာ။ အရင္ကဆို တူနဲ ့လံုး၀ မစားတတ္ခဲ့ဘူး။

အဲမ်ိဳးေတြက ကိုယ့္ဟာကို လုပ္စားဖို ့လြယ္မယ္ ထင္တယ္။ အခုေတာ့ မလုပ္တတ္ေသးဘူး။ လုပ္တတ္ဖို ့လဲ မလိုေသးဘူးေလ။ အခုအေျခအေနက ဆိုင္မွာ လြယ္လြယ္ကူကူ သြား၀ယ္ စားလို ့ရေနတာကို။ စားကလည္း စားခ်င္၊ ေရာင္းတဲ့ဆိုင္မရွိလို ့ ၀ယ္စားလို ့မရတဲ့ အေျခအေနမ်ိဳးေတြ ၾကံဳလာရင္ေတာ့ ခ်က္ေတာင္ေအာင္ လုပ္ၿပီး စမ္းခ်က္စားျဖစ္မယ္ ထင္ပါတယ္။ ေျပာသာ ေျပာတာ ကိုယ္ဟာကိုယ္ ခ်က္စားမွ စားရမယ္ဆို ၊ ေပၚလာတဲ့ စားခ်င္စိတ္ေလးဟာ တျခားစိတ္၀င္စားတာေတြ နဲ ့ ႏွိဳင္းယွဥ္လိုက္ရင္ ေမွးမိွန္ၿပီး ေပ်ာက္သြား ႏိုင္တယ္။ တစံုတစ္ေယာက္က စားခ်င္တယ္ဆိုရင္ေတာ့ ၾကိဳးစား ခ်က္ေကၽြးမိမလား။ ဒါလည္း မေသခ်ာဘူး။ အခ်ိန္က အဆံုးအျဖတ္ေပးပါလိမ့္မယ္...

9 comments:

Steve Evergreen said...

I think you should try at home. You can buy easily those stuffs. Just need to mix at home after minimal heating. Yes when I was in Burma, everything difficult. here all are ready, already cleaned and packed. sure similar thing in Singapore.

Btw, You know that great cooks are only men in the world:)

Moe Cho Thinn said...

နံမည္ေလး ဖတ္ၿပီးကို စားခ်င္လြန္းလို႔ ကိုAndy ဘေလာ႔ဂ္ကေန လိုက္လာတယ္။ ပုံကိုၾကည္႔ၿပီး သြားရည္က်သြားတယ္။

Anonymous said...

never try myanmar dan pauk near hindu temple?

ThuHninSee said...

တစံုတစ္ေယာက္က စားခ်င္တယ္ဆိုရင္ေတာ့ ၾကိဳးစား ခ်က္ေကၽြးမိမလား။တ႔ဲ။
သေဘာက်တယ္ကြယ္။

PTi said...

အနံ႔သိပ္မနံပဲ စားလို႔ေကာင္းတယ္ဆုိရင္ေတာ့ ဆုိင္နာမည္ေလးပါညႊန္းေပးပါဦးေနာ္... ဘယ္လုိသြားရတယ္ဆုိတာေလးပါ ေရးေပးပါ.. :D

ေက်းဇူး..

Nay Nay Naing said...

Steve Evergreen >> အခုလက္ရွိ ေနတဲ့ အိမ္မွာ ဘာမွခ်က္မစားျဖစ္သေလာက္ပါပဲ။ ခ်က္ခြင့္ရွိေပမယ့္ မီးဖိုက က်ဥ္းလို ့ ေတာ္ရံုမီးဖိုထဲ မ၀င္ျဖစ္ေတာ့ဘူး။ ကိုယ္တုိင္ခ်က္စားၾကည့္ဖို ့ အၾကံေပးတာ ေက်းဇူးပါပဲ။ ေယာက္်ားေလးေတြ ဟင္းခ်က္ဖို ့ စိတ္၀င္စားတယ္ဆို သူတို ့ခ်က္တဲ့ဟင္းတိုင္းနီးပါးက အရသာရွိတယ္၊ ဟင္းခ်က္ အရမ္းေကာင္းတယ္ ဆိုတာေတာ့ ေထာက္ခံတယ္။ ကၽြန္မ သူငယ္ခ်င္းေယာက္်ားေလး အေတာ္မ်ားမ်ား ဟင္းမ်ိဳးစံုကို အရသာရွိရွိခ်က္တတ္ၾကတယ္။ ဟင္းခ်က္တာက အိုးၾကီးခ်က္တို ့ အထက္မီးေအာက္မီးနဲ ့ခ်က္တာတို ့ဆို ေယာက္်ားေတြမွ အားအင္အျပည့္နဲ ့ လုပ္ႏိုင္တာ။ ေယာက္်ားေလးေတြက အပင္ပန္းခံႏိုင္သလို ၊ အရသာခံလည္း ေကာင္းက်၊ အေကာင္း ၾကိဳက္ၾကတာလည္း မ်ားသယ္ေလ။ ကၽြန္မ ဆို စာဖိုမွဴးလုပ္ဖို ့မေျပာနဲ ့ ကိုယ္စားဖုိ ့အတြက္ ဟင္းတခါခ်က္ၿပီးရင္ေတာင္မွ ေမာေနတာနဲ ့ စားမ၀င္ေတာ့ဘူး။

ဒါနဲ ့ ကမာၻေပၚမွာ နာမည္ၾကီး စားဖုိမွဴးေတြမွ မဟုတ္ပါဘူး၊ နာမည္ၾကီး ဖက္ရွင္ ဒီဇိုင္းတီထြင္သူေတြ၊ နာမည္ၾကီး မိတ္ကပ္အလွဆင္သူေတြကလည္း မိန္းမေတြထက္စာရင္ ေယာက္်ားေလးေတြ ပိုမ်ားတယ္။

မမိုးခ်ိဳသင္း >> ခ်က္နည္းေရးထားတာ မဟုတ္ေတာ့ အစ္မ ကိုယ္ဟာကိုယ္ ခ်က္စားၾကည့္လို ့မရဘူး ျဖစ္သြားတယ္ ထင္တယ္။ :D ဒီကုိ လာလည္ရင္ေျပာေလ။ ဆိုင္မွ အ၀ လိုက္၀ယ္ေကၽြးမယ္။

Anonymous>> Hindu Temple နားက ဒန္ေပါက္ မစားဖူးဘူး။ ဘယ္နားမွာလဲ။ လိပ္စာ ျဖစ္ျဖစ္ ၊ ဘယ္လိုသြားရတယ္ ဆိုတာျဖစ္ျဖစ္ ေျပာျပႏိုင္မယ္ဆိုရင္ သြားစားၾကည့္ခ်င္ပါတယ္။

မမြန္ >> ေနေန ေရးထားတာကို သေဘာက်တယ္ လား။ :D မေသခ်ာဘူးလုိ ့လည္း ဆက္ေျပာထားပါတယ္ကြယ္.. :P

PTi >> အနံသိပ္မရွိဘူး။ ညွီလည္းမညွီဘူး။ အဲဒါမို ့စားလို ့ရတယ္။ ဒီေန ့ PTi ကို ေျပာဖို ့ ဆိုင္ နာမည္ထပ္သြားၾကည့္တဲ့ အေနနဲ ့ အဲဒီမွာ ေန ့လယ္စာ သြားစားလိုက္တယ္။ ဆိုင္နာမည္က Ta Lu Prawn Noodle လို ့သိရတယ္။ ေနာက္လ ၁၀ ရက္ေန ့ ဆိုင္က ေနရာေျပာင္းေတာ့မယ္ ဆိုတာ သလိုက္ရလို ့ ေျပာင္းမယ့္ လိပ္စာအသစ္ကို ဓာတ္ပံုရိုက္ယူလာၿပီး အေပၚက ပိုစ့္မွာ တင္ထားပါတယ္။ :)

PTi said...

ေက်းဇူးပါပဲ မေနေနႏိုင္။ လမ္းၾကံဳတဲ့အခါသြားစားလုိ႔ရတာေပါ့...

ျမန္မာဒန္ေပါက္ဆုိတာ mosque street နဲ႔ south bridge road ေထာင့္က ဆိုင္ကိုေျပာတာထင္ပါတယ္။ ေက်ာင္းကပြဲေတြမ်ားလည္း မွာေကၽြးေလ့ရွိတယ္။ စားလို႔မဆိုးပါဘူး။

တရုတ္တန္းမွာက mosque street မွာ ကိုရီးယားစာ စားလုိ႔ေကာင္းတယ္... :)

Anonymous said...

Hi , thk for the address.

The shop name is taj maha ( i think so). The owner orgin is from burma. It is on the main road. don't turn left on your chicken rice shop. just go straght after cross small road u can see the shop with green signboard. But i think now their u boke days should be the shops will close.
i like their phaluda.

Nay Nay Naing said...

ဒန္ေပါက္ဆိုင္ကို သိသလိုပဲ.. လမ္းေဒါင့္မွာရွိတဲ့ ျမန္မာလို ၾကိဳဆိုပါ၏ လို ့ ေရးထားတဲ့ ဆိုင္ထင္တယ္။ အဲဒီဆိုင္ေရွ ့ကိုမေရာက္ဖူးေပမယ့္ ေဘးလမ္းက ဆိုင္မွာ တခါတေလ ထမင္းစား သြားစားေလ့ရွိတယ္။ တခါေတာင္ အလုပ္ကလူေတြကို ဟိုဘက္မွာ ျမင္ရတဲ့စာက ျမန္မာလို ေရးထားတာဆိုၿပီး ေျပာမိလိုက္ေသးတယ္။ အခုမွ ျပန္မွတ္မိေတာ့တယ္။ ဒန္ေပါက္စားၿပီး ဖာလူဒါသြားေသာက္မယ္...

ကိုရီးယားအစားအေသာက္ဆုိ အသားကင္ကို ပိုၾကိဳက္တယ္။ ခုမွပဲ အဲဒီနားက အစားအေသာက္ေကာင္းေကာင္းရတဲ့ ဆိုင္ေတြကို သိရေတာ့တယ္။ စားျဖစ္ေအာင္ သြားစားၾကည့္ပါအုံးမယ္။ သတင္းေပးတာ ေက်းဇူးပါပဲ...