ေနာက္ဆံုးလက္က်န္။
အားလူးေၾကာ္ ႀကိဳက္တယ္။ လူေတြက ေျပာတယ္ အားလူးစားတာမ်ားရင္ ၀တယ္တဲ့။ အလကားေျပာတာ။ ရန္ကုန္မွာဆို ထမင္းစားရင္ အိမ္က ေၾကာ္ေပးတ့ဲ အာလူးေၾကာ္ အကၽြတ္ေၾကာ္၊ အေပ်ာ့ေၾကာ္ အၿမဲနီးပါး ပါတယ္။ ေန ့လယ္ပိုင္း အိမ္မွာရွိတယ္ဆိုလည္း စာအုပ္ဖတ္ရင္း ဒီလို အားလူေၾကာ္ အထုတ္ေတြ စားတယ္။ အိမ္မွာ ေမေမက အမ်ားႀကီး၀ယ္ေပးထား တတ္တယ္။ အမ်ိဳးစံုပဲ။ အခုလိုဟာ၊ အားလူး အေခ်ာင္းေၾကာ္၊ ဇကာကြက္ေၾကာ္၊ ပိုးတီလို လွီးၿပီးေၾကာ္ထားတာ စံုေနတာပဲ။ အာလူးေၾကာ္ထုတ္တိုင္းေတာ့ မေကာင္းဘူး အခ်ိဳမွုန္ ့အရသာ အမ်ားၾကီးပါတာ၊ တျခားအရသာေတြ ထည့္ထားတာဆို လံုး၀ မၾကိဳက္ဘူး။ မစားဘူး။ ႏိုင္ငံျခားေရာက္ေတာ့လည္း အဆင္ေျပရင္ေျပသလို စားတာပဲ။ ဒီကဟာေတြ မၾကိဳက္ဘူး။ အာလူး အရသာ မရဘူး။ သဘာ၀ အာလူးေၾကာ္နဲ ့ တူတာလိုက္ရွာ ၀ယ္စားတယ္။ ေက်ာင္းတတ္တုန္းက ၀ယ္စားတဲ့ အာလူးေၾကာ္ေတြက ေစ်းၾကီးတယ္။ တျခားအထုတ္ေတြ 0.50 ေလာက္ပဲရွိတဲ့ အခ်ိန္မွာ Natural HandMade Potato chip က 1.70 -2.00 ေလာက္ရွိတယ္။ ဒီႏိုင္ငံေရာက္ေတာ့ သိပ္မစား ျဖစ္ေတာ့ဘူး။ ရွာမရတာလည္း ပါတယ္။ ျမန္မာဆိုင္ေတြမွာေရာင္းတာေတြကလည္း မလတ္ဘူး။ ဆီဂ်ီးေစာ္နံလို ့ ၀ယ္ မစားျဖစ္ဘူး။
4 comments:
အာလူးေၾကာ္ေတြ အရမ္းစားရင္ ၀တယ္ဆုိတာ ယုံပါ။ ဆီေတြ၀ေနေအာင္ေၾကာ္ထားတဲ့ အာလူးအေခ်ာင္းေၾကာ္ ဆုိပုိဆုိးေသး။ စားလုိ႔လည္းသိပ္ေကာင္းေပါ့။
သဘာ၀အတိုင္း ေၾကာ္ထားတဲ႔ ျမန္မာျပည္က အာလူးေၾကာ္ကို လြမ္းတာခ်င္း တူေနၿပီ ညီမေရ။ အရသာ ေထြလီကာလီေတြ ေလွ်ာက္ထြင္ထားတာေတြကို ခံတြင္း မေတြ႕ပါဘူး။ ျမန္မာျပည္ကေန လြယ္လြယ္ကူကူ မွာစားလို႔ ရေနတာ ကံေကာင္းလိုက္တာ၊ အားက်တယ္။ ငယ္ေသးတဲ႔လူေတြမွာ metabolism က ျမန္ေနေသးေတာ႔ အာလူးေတြ ဆီေၾကာ္ေတြ စားေပမယ္႔ မ၀ဘူးေပါ႔။ စားႏိုင္တံုး စားသာစား း)
Hi Friend, I also like potato chip from myanmar especially from Pin Ta Ya. I miss that now. :(
မီယာ >> ကၽြန္မေတာ့ အခု အခ်ိန္အထိ မ၀ေသးဘူး။ ေနာက္ၾကီးလာရင္ေတာ့ ၀ မလားမသိဘူး။
မႏုသြယ္ >> ဟုတ္တယ္။ အရင္က ေတာင္ အစားအေသာက္ ဟိုမစား ဒီမစား အရမ္းလုပ္တာ။ အခုေတာ့ ငယ္တုန္း စားႏိုင္တုန္း စားရတာ၊ စားမွဆိုၿပီး စားတယ္။
VET >> ပင္းတယ က အားလူးေၾကာ္ မစားဖူးဘူး။ စားလို ့ေကာင္းလား။ ျမန္မာျပည္ အလယ္ပိုင္း ျမိဳ ့ေတြက အားလူးေၾကာ္ေတြေတာ့ စားဖူးတယ္။ ေဖေဖ သူငယ္ခ်င္းေတြက သူတို ့ ရန္ကုန္လာတိုင္း ယူလာေပးတယ္။ ၿမိဳ ့နာမည္ေတြ စဥ္းစားတာ စဥ္းစားမရဘူး။ ေမ့ေနတယ္။
Post a Comment