Pages

March 14, 2010

Saturday Lunch & Dinner

From Everything
ဆိတ္သားေျခာက္ဆီျပန္
From Everything

ငါးပိေထာင္း ႏွင့္ သခြါးသီး
From Everything
ငါးေျခာက္ေထာင္းေၾကာ္
From Everything
အရြက္ျပဳတ္
From Everything
ပုုဇြန္
From Everything

ငါးသေလာက္ဥေၾကာ္
From Everything


မေန ့က ေန ့လယ္စာေရာ ညေနစာေရာ အိမ္မွာပဲ စားျဖစ္တယ္။ ဆိတ္သားေျခာက္ဆီျပန္ နဲ ့ ငါးပိေထာင္းက မျပည့္ လက္ရာ။ မျပည့္ ခ်က္တဲ့ ဆိတ္သားေျခာက္ဆီျပန္ဟင္းက စားလုုိ ့ေကာင္းတယ္။ Pressure cooker နဲ ့ ခ်က္တာေတြ ့တယ္။ ငါးသေလာက္ဥေၾကာ္ နဲ ့ ပုုဇြန္က အေမ ထည့္ေပးလိုုက္တာ။ ငါးသေလာက္ဥက နည္းနည္း ႏုုတယ္။ ဒါေပမယ့္ မစားရတာ ၾကာလိုု ့လား မသိဘူး စားလိုု ့ေကာင္း သလား မေမးနဲ ့။ ပုုဇြန္က ၃-၄ ခါစားၿပီးၿပီဆုုိေတာ့ နည္းနည္းပဲ က်န္ေတာ့တယ္။ ရန္ကုုန္က ပုုဇြန္ နဲ ့ ဒီႏိုုင္ငံက ပုုဇြန္ အရသာ လံုုး၀မတူဘူး ဆိုုတာ သိပ္မွန္တာပဲ။

ဒီေန ့ တနဂၤေႏြေန ့ ေန ့လယ္စာေတာ့ သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္ရဲ့ အိမ္သစ္တတ္ပြဲ သြားျဖစ္လိုု ့ အဲဒီမွာ ေကၽြးတဲ့ ေထာပတ္ထမင္းနဲ ့ ၾကက္သားဆီျပန္၊ ပဲဆိတ္သား၊ ငါးပိေၾကာ္နဲ ့ အခ်ဥ္ စားခဲ့တယ္။ ဓာတ္ပံုုျပစရာေတာ့ မရွိဘူး။ ဒီမနက္က မနက္စာ မစား ျဖစ္ဘူးေလ။ ႏိုုးလာတာနဲ ့ ေရခ်ိဳး၊ Bugis BHG ကိုုသြား လက္ေဆာင္၀ယ္ၿပီး သူငယ္ခ်င္းအိမ္ တန္းသြားျဖစ္ခဲ့တယ္။ ေထာပတ္ထမင္းကိုု အင္းေလးက Special Order လုုပ္ မွာတာလိုု ့ေျပာတယ္။ မအီဘူး၊ စားလိုု ့ေကာင္းတယ္။ တစ္ပန္းကန္ ကုုန္ေအာင္ စားျဖစ္တယ္။ ဗိုုက္ျပည့္သြားတယ္။ အခုု မိုုးေတြ ရြာေနတယ္။ အိပ္ငုုိက္ လိုုက္တာ။

5 comments:

Rita said...

ငါးသေလာက္ဥေၾကာ္ေလးလားမသိ။ စားခ်င္လိုက္တာာာာာာာာာာာာာာာာ။

khin oo may said...

ေပါင္ခ်ိန္ၾကည္႕ဦး အမိ..

MrDBA said...

ငါးသေလာက္ဥ ၾကိဳက္တယ္။ သို႔ေသာ္ .. အခုေတာ့ ဆီမပါ ဆားမပါတာေတြဘဲ စားေနရတယ္ ... သြတ္ သြတ္ သြတ္

Myo Kyaw Htun said...

I think, no need to know the weight. ma nay has same weight that she used to have however she eat :D

rose of sharon said...

ငါးသေလာက္ဥေၾကာ္စားခ်င္လိုက္တာ....