Pages

March 26, 2010

Breakfast @ TaungGyi

ျမန္မာျပည္ျပန္တုန္းကေပါ့။ တစ္မနက္ ေတာင္ႀကီးၿမိဳ ့ က်ိဳင္းတံု ေရႊေညာင္ပင္ ေခါက္ဆြဲဆိုင္မွာ မနက္စာစာ ျဖစ္ခဲ့ေသးတယ္။ တကယ္ဆို အဲဒီမနက္ကလည္း အေမ့တူမ အိမ္မွာ မနက္စာ စားၿပီးသား ဆိုေတာ့ ဗိုက္က မဆာဘူး။ ဒါေပမယ့္ အေဖက ေရာက္တုန္းေလး အျပင္မွာလည္း စားဖူးတယ္ရွိေအာင္ စားၾကတာေပါ့ဆိုလို ့ စားျဖစ္သြားတယ္။ စားလို ့ေကာင္းတယ္ ဆိုတာ ထူးၿပီး ထပ္ေျပာေနဖို ့ေတာင္မလိုဘူး။

ၾကက္မွာ အရိုး.... (ဒီတစ္ပြဲစားလို ့အေကာင္းဆံုးပဲ)
From Burmese Food
အ့ဲလို အစားအစာေတြ စားေနတုန္းဆို အရမ္းကို သတိရပါတယ္။ အပိုေျပာတာမဟုတ္ဘူး။ အစားေကာင္း စားရရင္ ခ်စ္သူခင္သူေတြကို သတိရတာ သဘာ၀ပဲ မဟုတ္လား။ ဒီအစားအေသာက္ေတြ အခုအခ်ိန္ လိုက္၀ယ္ မေကၽြးႏိုင္ေပမယ့္ အခု လုပ္ေပးႏိုင္တာေလး တစ္ခုလုပ္ေပးထားပါတယ္။၊ ရွင္းရွင္းလင္းလင္း ၾကည့္ႏိုင္ဖို ့ ပံုေတြကို ခပ္ႀကီးၾကီး တင္ေပးလိုက္တယ္။

From Burmese Food


From Burmese Food


From Burmese Food



From Burmese Food


From Burmese Food


စားၿပီးရင္ ရွမ္းျပည္က ေရေႏြးၾကမ္းေလးေသာက္လိုက္ပါအံုးလို ့ အေဖက ေျပာခဲ့တယ္
From Burmese Food

အဲဒီမနက္က စားသမွ် ဓာတ္ပံု မရိုက္ျဖစ္ဘူး။ ကိုယ့္ေရွ ့မွာ ျမည္းဖို ့လာေပးတဲ့ အစားအေသာက္ေတြပဲ ရိုက္ျဖစ္လိုက္တယ္။ အေဖတို ့က တစ္၀ုိင္းထိုင္ေတာ့ အေဖတို ့စားတာေတြ မရိုက္ျဖစ္ဘူး။ ေနာက္ၿပီး အစားအေသာက္ နာမည္ေတြလည္း ေသခ်ာမ မမွတ္မိဘူး။ ထင္တာေတြေရးလိုက္တယ္။ ေတာင္ႀကီးသူေတာင္ႀကီးသားေတြ နာမည္မွားေနတယ္ဆို ျပင္ေပးၾကပါ။

From Burmese Food


From Burmese Food


From Burmese Food

11 comments:

Rita said...

တအား ေအာ္ငိုခ်င္လိုက္တာ !_!

Anonymous said...

ျမန္မာျပည္ကၾကက္ကေလးကလည္းပိန္လိုက္တာ
ဒါေပမဲ့ ေမြးရပ္ေျမကိုေတာ့ လြမ္းတာပဲ
ၾကာပီ မေရာက္တာ

စႏၵကူး said...

စားခ်င္စရာေလးဟယ္..ရွမ္းေခါက္ဆြဲ ဆန္စီးနဲ႔ ၾကက္သားေလးနဲ႔.. မုန္ညွင္းခ်ည္ေလးရယ္
စားလိုက္လို႔ရရွယ္။...ေရေႏြးၾကမ္းေလးပါေသး

Phyo Evergreen said...

အားယိုး... စားခ်င္လိုက္တာ..။ မနက္တိုင္းလိုလို စားေနၾက..။ ဟုတ္တယ္ အဲဆိုင္က ၾကက္ကေတာ့ အရိုးခ်ည္းဘဲ..။

ႏုိင္းႏုိင္းစေန said...

ထမင္းေျခာက္ေၾကာ္ကို ကၽြန္မတို႔ဘက္မွာ ဆန္လံုးစီေၾကာ္လို႔ေခၚတယ္။ ေကာက္ညွင္းေပါင္းကို အေျခာက္လွန္းၿပီး ဆီနဲ႔ျပန္ေၾကာ္ထားတာေလ...တာခ်ီလိတ္က ဆန္လံုးစီေၾကာ္ရဲ႕အေပၚမွာ ႀကံသကာရည္ျဖဴးထားတတ္ေသးတယ္။ ေနာက္တစ္ခါ ေတာင္ႀကီးေရာက္ရင္ ေကာက္ညွင္းပဲပုပ္ ဝယ္စားၾကည့္ၾကဖို႔ အႀကံေပးခ်င္ပါတယ္။ ပဲပုပ္ခ်ပ္ထဲမွာ ေကာက္ညွင္းဆန္ေလးေတြ ေရာထည့္ထားတဲ့ ေကာက္ညွင္းပဲပုပ္က ပဲပုပ္နံ႔ေကာက္ညွင္းနံ႔ ေမႊးေမႊးနဲ႔ ဒီအတိုင္း ေရေႏြးၾကမ္းနဲ႔ တဲြစားႏိုင္ပါတယ္။ စားလို႔အရမ္းေကာင္းပါတယ္ း) နန္းဓာတ္ပံု မ်က္ေစာင္းထိုးက ရွမ္းရိုးရာအစားအစာဆိုင္မွာ ဝယ္ႏိုင္ပါတယ္ း)

ၾကည္ said...

ေရြေညာင္ပင္ နီးနီးေလးမွာ အထက္တန္းေက်ာင္းေလးကို ေကာေတြ႕မိေသးလားေနေန။ အဲဒါ ၾကည္တက္ခဲ့တဲ့ အထက(၆)ေက်ာင္းေလးေပါ့။

Thant said...

ေကာက္ညွင္းပဲပုပ္ စား....ဖူး.....တယ္....။
* ႀကံဳတုန္း အတင္းဝင္ႂကြားသြားတယ္ * :)))
ဒါနဲ႕ စိမ္းစိမ္းေလးေတြကဘာတုန္း.....

Anonymous said...

စားခ်င္လိုက္တာ။
ဒီက ၾကက္ဝဝ အဆီထူၾကီးေတြမစားခ်င္ဘူး၊
ျမန္မာျပည္က ၾကက္ပိန္ေလးစားခ်င္တာ၊


ွsdl

Anonymous said...

င၇ုပ္သိးစိမ္း႐ႇာလကာ၇ည္အခ်ဥ္

rose of sharon said...

မုန္ညွင္းခ်ဥ္ဘယ္နားရွာစားရပါ႔??????????

Anonymous said...

တအားကိုသတိရသြားပါတယ္ ေတာင္ၾကီးသြားတိုင္း အဲ့ဒီမွာ မနက္စာစားျဖစ္တယ္....အတူသြားခဲ့ဖူးတဲ့ လုပ္ေဖာ္ကိုင္ဖက္ေတြကိုလည္းသတိရပါတယ္...။