Chinese New Year Long Holiday ရဲ့ ပထမဆံုးေန ့ (စေနေန ့)က အိမ္မွာ အသုတ္စံုလုပ္စားၾကတယ္။ မိုးေလး တစိမ့္စိမ့္မွာ အသုတ္စံုစပ္စပ္ကို ဟင္းခါးပူပူေလးနဲ ့ တြဲဖက္စားရတာ အေတာ္ေလး လိုက္ဖက္တယ္။
ပံုေတြက ဟိုတခါ သုတ္စားတုန္းက ပုံေတြပါ။ စေနေန ့တုန္းကေတာ့ အစားအေသာက္ကို စားဖို ့ပဲ စိတ္၀င္စားေနတာနဲ ့ ဓာတ္ပံု မရိုက္ျဖစ္ခဲ့ဘူး။ ဓာတ္ပံုရိုက္ျဖစ္တုန္းက အသုတ္မွာ တို ့ဖူး ပါတယ္။ မေန့ က အသုန္မွာေတာ့ ေက်ာက္ပြင့္ပါတယ္။ ဒီႏွစ္ခုကြာတာကလြဲရင္ က်န္တာ အကုန္ အတူတူပဲ။ အသုတ္ဆို ၾကက္သြန္စိမ္းနဲ ့ နံနံပင္ မပါဘူးဆို ဘယ္လို သုတ္သုတ္ ႀကိဳက္တာမ်ားတယ္။ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ေလး ဆိုရင္ေတာ့ အေကာင္းဆံုးပါပဲ။
အသုတ္စားရင္ ဟင္းခါးပါမွ။ အသုတ္က ခပ္ေအးေအး အစားအေသာက္ဆိုေတာ့ ဟင္းခါးပူပူေလးပါမွသာ စားလို ့ေကာင္းတယ္။ ဟင္းခါးမွာလည္း ခုလို ပုဇြန္ေျခာက္၊ ၾကြက္နားရြက္မွိ၊ ပဲပင္ေပါက္ နဲ ့ ဗူးသီးကို ငရုတ္ေကာင္း ေမႊးေမႊးေလး ခပ္ထားတဲ့ ဟင္းခါးမ်ိဳးဆို အႀကိုက္ဆံုးပဲ။
တစ္ပန္ကန္းျခင္း သုတ္စားရတာ အားမရလို ့ခုလို ၃-၄ ပန္ကန္စာ တခါးတည္း သုတ္စားၾကတယ္။
1 comment:
people call it "a sone thoke" i think
Post a Comment