Pages

February 11, 2013

Burmese Salad (အသုတ္စံု)

Chinese New Year Long Holiday ရဲ့ ပထမဆံုးေန ့ (စေနေန ့)က အိမ္မွာ အသုတ္စံုလုပ္စားၾကတယ္။ မိုးေလး တစိမ့္စိမ့္မွာ အသုတ္စံုစပ္စပ္ကို ဟင္းခါးပူပူေလးနဲ ့ တြဲဖက္စားရတာ အေတာ္ေလး လိုက္ဖက္တယ္။
From BurmeseSalad

From BurmeseSalad

From BurmeseSalad

From BurmeseSalad
From BurmeseSalad

From BurmeseSalad

From BurmeseSalad

From BurmeseSalad

From BurmeseSalad

From BurmeseSalad

From BurmeseSalad

From BurmeseSalad

From BurmeseSalad

ပံုေတြက ဟိုတခါ သုတ္စားတုန္းက ပုံေတြပါ။ စေနေန ့တုန္းကေတာ့ အစားအေသာက္ကို စားဖို ့ပဲ စိတ္၀င္စားေနတာနဲ ့ ဓာတ္ပံု မရိုက္ျဖစ္ခဲ့ဘူး။ ဓာတ္ပံုရိုက္ျဖစ္တုန္းက အသုတ္မွာ တို ့ဖူး ပါတယ္။ မေန့ က အသုန္မွာေတာ့ ေက်ာက္ပြင့္ပါတယ္။ ဒီႏွစ္ခုကြာတာကလြဲရင္ က်န္တာ အကုန္ အတူတူပဲ။  အသုတ္ဆို ၾကက္သြန္စိမ္းနဲ ့ နံနံပင္ မပါဘူးဆို ဘယ္လို သုတ္သုတ္ ႀကိဳက္တာမ်ားတယ္။ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ေလး ဆိုရင္ေတာ့ အေကာင္းဆံုးပါပဲ။

အသုတ္စားရင္ ဟင္းခါးပါမွ။ အသုတ္က ခပ္ေအးေအး အစားအေသာက္ဆိုေတာ့ ဟင္းခါးပူပူေလးပါမွသာ စားလို ့ေကာင္းတယ္။ ဟင္းခါးမွာလည္း ခုလို ပုဇြန္ေျခာက္၊ ၾကြက္နားရြက္မွိ၊ ပဲပင္ေပါက္ နဲ ့ ဗူးသီးကို ငရုတ္ေကာင္း ေမႊးေမႊးေလး ခပ္ထားတဲ့ ဟင္းခါးမ်ိဳးဆို အႀကိုက္ဆံုးပဲ။

တစ္ပန္ကန္းျခင္း သုတ္စားရတာ အားမရလို ့ခုလို ၃-၄ ပန္ကန္စာ တခါးတည္း သုတ္စားၾကတယ္။
From BurmeseSalad

1 comment:

kaungkinpyar said...

people call it "a sone thoke" i think